Wolny czas

To miejsce na Twoje opinie na każdy temat. Daj znać, co myślisz!
Awatar użytkownika
naTAK
Posty: 11
Rejestracja: 05 lis 2019, 17:41

Wolny czas

Post autor: naTAK »

W wolnym czasie, którego posiadając rodzinę mam stanowczo za mało, podróżuję i jem. Często są to wycieczki w góry lub gdzieś dalej. Zależy ile dni wolnego mam. W listopadzie pojechaliśmy z rodziną aż do Warszawy. Myślałam, iż taki wyjazd nie wypali, albowiem w ciągu dnia krótko jest jasno, ale daliśmy radę. Ogarnęliśmy nieco miejsc, jednym z nich był Fort Służew. Na miejscu zjedliśmy świetne sushi, a nasze dzieciaki inne dania kuchni japońskiej w restauracji Garo Sushi.

Awatar użytkownika
Paulana4
Posty: 67
Rejestracja: 06 paź 2019, 9:42

Re: Wolny czas

Post autor: Paulana4 »

Sporo osób stawia na podróżowanie, jako formę rozrywki, nawet i hobby. Jeżeli nie macie tyle czasu, pieniędzy, to można znaleźć coś ciekawego do roboty na mieście;) Zobaczcie sobie tu może bilety na fajne kabarety na stronie https://biletyna.pl/kabaret Kupicie tu te w dobrej cenie, a wiadomo, że najlepiej zrobić to jak najszybciej.

Awatar użytkownika
lena
Posty: 111
Rejestracja: 05 gru 2019, 12:28

Re: Wolny czas

Post autor: lena »

A co myślicie o Painball Kraków ? Paintball traktowany jest jako dorosła wersja popularnej zabawy z dzieciństwa, kiedy długie patyki imitowały broń, a polem “walki” było podwórko pod domem. Zamierzamy wybrać się niedługo ze znajomymi właśnie na taki paintball.

łóżko piętrowe dwuosobowe z biurkiem

Awatar użytkownika
Arkadiusz1
Posty: 126
Rejestracja: 22 paź 2019, 9:52

Re: Wolny czas

Post autor: Arkadiusz1 »

Można w czasie wolnym przesiedzieć w domu, a można też spędzić ten czas bardzo kreatywnie. Jak to jest, że dla niektórych ludzi nawet Jamajka nie jest zbyt odległym miejscem jeśli chodzi o podróże, a dla kogoś innego, wyjście z domu stanowi poważny problem? Bardzo mnie to ciekawi... Mam nadzieję, że Wy lubicie przełamywać poszczególne przeszkody, tak jak ja ;)

Awatar użytkownika
Iwona40
Posty: 41
Rejestracja: 28 sty 2020, 13:34

Re: Wolny czas

Post autor: Iwona40 »

Jak ma się dzieci to tego czasu jest dość mało :) i nasz wolny czas poświęcamy właśnie na atrakcję.

Awatar użytkownika
Kora
Posty: 38
Rejestracja: 22 gru 2019, 22:31

Re: Wolny czas

Post autor: Kora »

Ja spędzam wolny czas przy oglądaniu filmów. Wczoraj znalazłam https://dobre-filmy.pl/cale-filmy/pewne ... 19-online/, nie sądziłam że tak szybko będzie można go obejrzeć w internecie, niedawno był jeszcze w kinach.

Awatar użytkownika
kłapouchy
Posty: 69
Rejestracja: 18 maja 2019, 20:42

Re: Wolny czas

Post autor: kłapouchy »

Wolny czas powinno się spędzać w taki sposób aby wypocząć i jakoś dobrze go wykorzystać. Dlatego też ja bardziej zainteresowałam się muzyką. Może nie tyle co śpiewaniem ale tym jak dana muzyka powstaje. Bo to w gruncie rzeczy jest to bardzo interesujące. Przeczytałam kilka książek na ten temat ale ciągle pozostaje jakiś niedosyt. Dlatego gdy znalazłam bardzo ciekawe szkolenia online w Chce Zostać gdzie można dowiedzieć się jak to jest zostać producentem muzyki. Każde takie szkolenie jest prowadzone przez znanego wykładowcę także informacje będę rzetelne i konkretne

sprawy administracyjne

Awatar użytkownika
turkus
Posty: 50
Rejestracja: 07 sty 2020, 16:19

Re: Wolny czas

Post autor: turkus »

Myślę, że rodzice często nie zwracają uwagi na to jak ich dzieci spędzają wolny czas i potem narzekają, że nie potrafią się zająć niczym innymi poza grą na komputerze. Myślę, że wina często leży po stronie dorosłych, bo tak jest im wygodniej. Zdecydowanie lepiej zapewniać dziecku aktywny czas i wysyłać je na przykład na różne obozy. Ofert jest dużo. Na przykład obozy programistyczne organizowane przez Alphacamp są ciekawe. Myślę, że dziecko zapamięta ten czas na dlugie lata a może nawiązą się ciekawe przyjaźnie.

narożnik piccolo agata meble

Awatar użytkownika
lena
Posty: 111
Rejestracja: 05 gru 2019, 12:28

Re: Wolny czas

Post autor: lena »

Ja bardzo często chodzę do teatru muzycznego. Jeżdżę po całej Polsce aby obejrzeć interesujące mnie musicale! Uwielbiam je. Jeszcze się nie zdarzyło abym w jakimś teatrze widziała puste krzesła. Sale zawsze są pełne. Polecam wam sprawdzić https://teatrszekspirowski.pl/ - to zdecydowanie najlepszy teatr w Polsce.

Awatar użytkownika
birdy
Posty: 324
Rejestracja: 20 wrz 2019, 14:46

Re: Wolny czas

Post autor: birdy »

Powiem wam tak, niedawno zaczęłam oglądać systematycznie nowości kino, ponieważ od zawsze lubiłam recenzować nowe produkcje. Teraz czekam na film pt "W lesie dziś nie zaśnie nikt", ponieważ to pierwszy film takiego gatunku od wielu wielu lat. Jestem ciekawa zakończenia :)

Awatar użytkownika
birdy
Posty: 324
Rejestracja: 20 wrz 2019, 14:46

Re: Wolny czas

Post autor: birdy »

Moim hobby juz od wielu lat są książki, uwielbiam je czytać gdy tylko mam na to okazje teraz chcę zamówić sobie https://www.taniaksiazka.pl/ukryte-cial ... 35698.html tę książkę gdy tylko premiera się odbędzie. Mam nadzieje że Ci sie spodoba ta oferta.

Awatar użytkownika
lena
Posty: 111
Rejestracja: 05 gru 2019, 12:28

Re: Wolny czas

Post autor: lena »

Ja ostatnio wkręciłam się w tematykę serwerów CS i nie ukrywam, że naprawdę sporo czytam na ten temat. Nawet udało mi się w sieci znaleźć namiar na stronę, a raczej forum cs gdzie można na spokojnie poradzić się bardziej doświadczonych osób w tym temacie. Mam nadzieję, że uda mi się rozwinąć skrzydła właśnie w tym zakresie ;)

Awatar użytkownika
Mazak
Posty: 12
Rejestracja: 17 mar 2020, 12:33

Re: Wolny czas

Post autor: Mazak »

Ja w wolnym czasie stawiam na renowację i odnowę starych mebli. To świetna zabawa dla całej rodziny. Ostatnio np. odświeżałem meble do ogrodu. Potrzebne rzeczy do takiego zajęcia znajdziecie na http://arthobbystudio.pl/polecane-produ ... autentico/ Bardzo polecam farby kredowe Autentico, ponieważ praca z nimi to sama przyjemność. Bardzo łatwo się je rozprowadza, farba chroni meble przed wilgocią. Nie blaknie też na słońcu. Do tego można uzyskać świetny efekt "postarzenia" mebli, co teraz jest bardzo modne :) Mają niewygórowane ceny i zawsze można liczyć na ich podpowiedź przy wyborze odpowiednich materiałów. A co ważne, te farby są naprawdę przyjazne dla zdrowia i środowiska i szybko schną!

automobile expert praca

Awatar użytkownika
Romero
Posty: 12
Rejestracja: 24 lut 2020, 9:40

Re: Wolny czas

Post autor: Romero »

Chyba każdy z rodziną narzeka na brak czasu :) W końcu to niemała odpowiedzialność. Ja żeby pogodzić pasję z czasem spędzonym z synem, zaraziłem go miłością do quadów. To świetna zabawa pod warunkiem, że odpowiedzialnie podchodzi się do tematu :) Wszystkim, którzy chcieliby zacząć przygodę z tymi maszynami polecam zajrzeć na https://armoto.pl/quady/ Mają nie tylko nowe quady, ale też używane, dzięki czemu nie trzeba wydawać fortuny. Sprzęt jest w doskonałym stanie technicznym, wszystko sprawne. Używany quad mojego syna sprawnie i bez zarzutu działa już kolejny rok. Panowie służą fachową wiedzą i dobrą radą przy wyborze odpowiedniego modelu, dostosowanego do potrzeb użytkownika. Bardzo polecam!

gitara klasyczna

Awatar użytkownika
passiflora
Posty: 136
Rejestracja: 04 lut 2020, 18:26

Re: Wolny czas

Post autor: passiflora »

Oj teraz jak jest tyle czasu to nadrabiam zaległości w porządkach,kupiłam sobie generator pary od laurastar i tak mi się spodobało, że cały dzień dzisiaj prasowałam, super sprawa! Można prasowac w pionie i do tego generator pary usuwa niemal w 100 % bakterie, no i co najwązniejsze nie moczy ubrań

Awatar użytkownika
kapłanka
Posty: 105
Rejestracja: 30 sty 2020, 12:35

Re: Wolny czas

Post autor: kapłanka »

Teraz to jak tyle czasu wolnego to też regularnie sobie gram w cs-a i promuję serwyry na http://mygo.pl/ dzięki czemu ludzie chca grać własnie na moim serwerze, więc naprawde czaderska akcja

Awatar użytkownika
Beata40
Posty: 12
Rejestracja: 24 kwie 2020, 21:55

Re: Wolny czas

Post autor: Beata40 »

My teraz dość często chodzimy na specery i jeździmy na rowerach.

paulmann galeria

Awatar użytkownika
marta6768
Posty: 116
Rejestracja: 18 sty 2020, 8:07

Re: Wolny czas

Post autor: marta6768 »

Powiem Wam, że w wolnym czasie zdecydowanie lubię grać w gry. Bardzo często wybieram te, które są na PlayStation i właśnie zastanawiam się nad tym, co teraz wybrać. Może zdecyduję się na nowe PlayStation 5 lub Xbox Series X? Jak myslicie - co jest lepsze? Ja szukam porównań na stronie https://huza.pl/playstation-5-czy-xbox- ... brac-4138/ i mam nadzieję, że dowiem się czegoś interesującego.

Awatar użytkownika
bajla
Posty: 109
Rejestracja: 13 gru 2019, 13:28

Re: Wolny czas

Post autor: bajla »

ja uwielbiam ogladac filmy, a ze teraz sytuacja jest jaka jest, to i czasu wiecej czlowiek ma na siedzenie w domu :) wykupilismy z mezem abonament na VOD i sobie ogladamy :) nawet udalo mi sie go namowic na obejrzenie filmu Zenek, bo w kinie nie mialam okazji byc

Awatar użytkownika
sabka
Posty: 113
Rejestracja: 27 maja 2019, 22:42

Re: Wolny czas

Post autor: sabka »

Na pewno dzieciom warto taki czas wolny odpowiednio zagospodarować. Tutaj https://kidos.pl/zajecia/warszawa/k,sale-zabaw jest ciekawa opcja w tym zakresie. Macie tam różne sale zabaw oraz ceny korzystania z takiego rozwiązania. Być może spodoba się taka opcja waszemu maluchowi. Pomyślcie koniecznie nad taki rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
megi25
Posty: 47
Rejestracja: 11 gru 2019, 11:19

Re: Wolny czas

Post autor: megi25 »

Ja najbardziej lubię czytać książki. Bardzo mnie to relaksuje, szczególnie jak jest ładna pogoda i można posiedzieć na balkonie ;D Ostatnio wpadły mi w ręce książki Blanki Lipińskiej, bo trochę było wokół nich szumu i chciałam sprawdzić o co chodzi. Całkiem ciekawa lektura, momentami kontrowersyjna, na pewno nie był to czas stracony. Jeśli ktoś nie słyszał wcześniej o Lipińskiej, to niech zajrzy na stronę https://livro.pl/blog/blanka-lipinska-k ... wane-akcja.

Awatar użytkownika
kappa
Posty: 61
Rejestracja: 19 sie 2019, 14:29

Re: Wolny czas

Post autor: kappa »

megi25 pisze:
12 maja 2020, 13:22
Ja najbardziej lubię czytać książki.
Mam tak samo. W ostatnim miesiącu przeczytałam 6 pozycji :) Będę nawet miło wspominać czas przymusowego siedzenia w domu. Większość w promocji udało mi się zakupić na https://www.taniaksiazka.pl/czerwona-ze ... 61286.html. Jeszcze zostały mi dwa tytuły i będzie trzeba zamówić kolejne

Awatar użytkownika
Pismes
Posty: 4
Rejestracja: 02 mar 2020, 13:38

Re: Wolny czas

Post autor: Pismes »

Zadbaj o kontakt z naturą. Jest ona niezbędna dla funkcjonowania każdego z nas. Ja polecam wycieczki na grzyby, ryby, rower. Nie dość, że Twój mózg odpoczywa, to dodatkowo spędzasz aktywnie i zdrowo swój czas.

Awatar użytkownika
passiflora
Posty: 136
Rejestracja: 04 lut 2020, 18:26

Re: Wolny czas

Post autor: passiflora »

teraz w wolnym czasie to ja prasuje tkaniny parownica od ariete, szybko i przejemnie, prasowanie to przyjemność teraz ;)

Awatar użytkownika
sabka
Posty: 113
Rejestracja: 27 maja 2019, 22:42

Re: Wolny czas

Post autor: sabka »

Warto na pewno ten wolny czas dobrze zorganizować dzieciom, aby się nie nudziły i bez sensu nie wysiadywały przed komputerem. Tutaj https://kidos.pl/zajecia/warszawa znajdziecie wiele różnych propozycji zajęć dla maluchów i starszych dzieci. Są tam również podane ceny, więc będziecie wiedzieć z jakimi kosztami trzeba się liczyć.

lepach

Awatar użytkownika
kapłanka
Posty: 105
Rejestracja: 30 sty 2020, 12:35

Re: Wolny czas

Post autor: kapłanka »

Też raz na jakiś czas lubię wybrać się do teatru. Moim zdaniem to lepsza alternatywa nawet jak kino. Dobra sztuka naprawdę może porwać widza, a tutaj macie przedstawiane rzeczywiste emocje. Także naprawdę warto przejrzeć sobie przykładowo repertuar co grają w teatrze http://spotkaniakultur.com/pl/node/1877 Sztuka NIC naprawdę wygląda obiecująco.

https://victoriavynn.com/salony-partnerskie-2/

Awatar użytkownika
birdy
Posty: 324
Rejestracja: 20 wrz 2019, 14:46

Re: Wolny czas

Post autor: birdy »

To według mnie zależy od tego czym interesuje się Twój tata. Mój na przykład bardzo lubi zbierać monety i w tym roku na urodziny postanowiłam kupić mu monety. Sporo ich znalazłam na tej stronie: https://www.skarbnicanarodowa.pl/zloto/zlote-monety jakiś ciekawy zestaw monet, tak aby mógł go umieścić w swojej kolekcji. Co wy o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
dermonek
Posty: 49
Rejestracja: 01 cze 2020, 10:24

Re: Wolny czas

Post autor: dermonek »

Gdzie kupie dobre ustroje akustyczne ktoś jest w stanie mi doradzić? Z góry dzięki za pomoc. Interesuje się muzyką i stworzeniem własnego studia nagraniowego i nie do konca jeszcze wiem czym kierowac sie przy wyborze.

https://nzozrevita.pl/blog/gdyby-tak-nikt-sie-nie-odchudzal

Awatar użytkownika
Alutka
Posty: 31
Rejestracja: 12 lip 2019, 18:03

Re: Wolny czas

Post autor: Alutka »

Ja uwielbiam wszelkie wydarzenia typu premiery kinowe, teatralne, nawet kabarety od czasu do czasu.
Miałam ogromny niedosyt wiosną, z wiadomego powodu, więc teraz nadrabiam.
Przy okazji! Znacie ten portal z biletami: https://biletyna.pl/?
Dla mnie mega odkrycie, bo już nie muszę martwić się zakupem biletów na imprezy, które chcę zobaczyć.

mimośród baterii

kajtuś

Re: Wolny czas

Post autor: kajtuś »

A kto się pochwali - czy się interesujecie polowaniem? Łowiectwem? Bo, przykładowo ja mogę napisać, że interesuje się i mnie za każdym razem każda kolejna wyprawa jeszcze bardziej intryguje. Muszę teraz nawet kupić sobie solidne kamery na polowania , aby usprawnić moje polowanie.

ryżak

Re: Wolny czas

Post autor: ryżak »

W wolnym czasie najczęściej odpoczywam jak tylko mogę, ale w ten weekend zamierzam przejrzeć portale ogłoszeniowe w poszukiwaniu pracy. Przy okazji trafiłem na stronę https://ciekawecv.pl/ i zacząłem się zastanawiać czy ja mam napisane dobre CV czy użyć jednego z wielu dostępnych szablonów i coś pozmienać, coś dodać. Waszym zdaniem dobrze napisane CV tzn. jakie?

Marek
Posty: 56
Rejestracja: 12 maja 2020, 14:46

Re: Wolny czas

Post autor: Marek »

Ja bardzo często korzystam ze strony https://www.wroclawskiportal.pl/ żeby znaleźć jakieś ciekawe wydarzenia na weekend. Dzięki tej stronie poznałem sporo fajnych miejsc we Wrocławiu, mimo że mieszkam tu od prawie 10 lat, ciągle mnie coś zaskakuje.

Awatar użytkownika
birdy
Posty: 324
Rejestracja: 20 wrz 2019, 14:46

Re: Wolny czas

Post autor: birdy »

Moim hobby są wróżby ktore o dziwo się sprawdzają :D Korzystam z tej strony zwłaszcza jeśli chodzi o wróżby finansowe http://wrozby24.com.pl./ Póki co w życiu mi się powodzi a z wróżki korzystać będę póki się będzie sprawdzać.

Awatar użytkownika
AnnnaW
Posty: 114
Rejestracja: 08 paź 2019, 7:38

Re: Wolny czas

Post autor: AnnnaW »

Trzeba sobie go jakoś zająć:) Ja to staram się robić coś ciekawego. Tu firma http://www.amos.auto.pl może wam się przydać, szczególnie jak lubicie wycieczki rowerowe. Proponują tu bagażniki do przewozu rowerów.

Awatar użytkownika
Bierksa
Posty: 56
Rejestracja: 25 mar 2020, 16:37

Re: Wolny czas

Post autor: Bierksa »

Nie narzekam na jego nadmiar, no ale jakoś udaje mi się coś wygospodarować w weekend. Najczęściej stawiam tu na wypad na miasto, kino, od czasu do czasu koncert. Śledzę coś się dzieje w Krakowie na stronie https://biletyna.pl/ Można tu kupić bilety na różne wydarzenia kulturalne.

Awatar użytkownika
maluch
Posty: 36
Rejestracja: 14 cze 2020, 9:31

Re: Wolny czas

Post autor: maluch »

W wolnym czasie czytam książki tym razem trafiłem na bardzo dobrą propozycję tu https://www.taniaksiazka.pl/erystyka-cz ... 92735.html Autor uczy nas jak postępować, jak prowadzić spory. Mamy w sobie coś takiego że nie lubimy w sporach racji przyznawać przeciwnikowi, nawet w tedy gdy wiemy ze to nie my mamy rację.

myśliwy

Re: Wolny czas

Post autor: myśliwy »

kajtuś pisze:
30 wrz 2020, 21:05
A kto się pochwali - czy się interesujecie polowaniem? Łowiectwem? Bo, przykładowo ja mogę napisać, że interesuje się i mnie za każdym razem każda kolejna wyprawa jeszcze bardziej intryguje. Muszę teraz nawet kupić sobie solidne kamery na polowania, aby usprawnić moje polowanie.
A tak z ciekawości: po co właściwie kamerować przebieg łowów? Chodzi o względy bezpieczeństwa, żeby ustalić kto ew. zawinił jakiegoś wypadku, czy bardziej mowa o ułatwieniu sobie polowania na dobrze chowającą się zwierzynę?
Zastanawiam się, co byłoby bardziej praktyczne: wspomniane przez Ciebie kamery z nagrywaniem termowizyjnym, czy jednak dostępne na https://lowca.pl/termowizory/pulsar lunety o zbliżonej zasadzie działania, tj. pokazywaniu ciepła. Do strzału to wiadomo, że luneta. A kamera do obserwacji :idea:

Alfrędo98

Re: Wolny czas

Post autor: Alfrędo98 »

Ja własnie w swoim wolnym czasie lubię czytać artykuły na internecie i tak własnie ostatnio znalazłam artykuł o Stephan Morgenstern i jest on bardzo interesujący i fajnie napisany. Fają opcja jest również to że na ich stronie możecie znaleźć wiele innych artykułów które na pewno was zaciekawia. Polecam

miłka

Re: Wolny czas

Post autor: miłka »

a lubcie sobie czasem obejrzec dobry film? ,,Zieja'' kojarzycie? bardzo dobra, polska produkcja ze swietna obsadą. Zamachowski w tym filmie- mistrzstwo!

Awatar użytkownika
Tola
Posty: 373
Rejestracja: 08 maja 2019, 23:32

Re: Wolny czas

Post autor: Tola »

A kto z Was lubi się w wolnym czasie uczyć języków obcych? Czy mieliście kiedyś do czynienia z językiem szwedzkim? Mi bardzo się ten język podoba i pomyślałam, że może warto byłoby się zapisać na jakiś kurs. Trafiłam na ciekawą ofertę szwedzkiego na stronie internetowej https://www.profi-lingua.pl/kursy-jezyk ... zki/online. Co o niej sądzicie?

https://victoriavynn.com/salony-partnerskie-2/

marcinuś

Re: Wolny czas

Post autor: marcinuś »

W wolnym czasie uwielbiam ćwiczyć jogę , teraz zamówiłam sobie dodatkowo wałek do masażu stóp z tego sklepu tutaj https://www.marbo-sport.pl/product-pol- ... lness.html . Wałek jest przeznaczony do ucisku punktów spustowych zlokalizowanych w stopach oraz w rękach. Masaż tym wałkiem pozwala pozbyć się dolegliwości związanych z przeciążeniem, zwyrodnieniem czy stresem.

aśka

Re: Wolny czas

Post autor: aśka »

Ja w wolnym czasie bardzo lubię chodzić na basen z moim kilkumiesięcznym dzieckiem nauka pływania dla niemowląt to dla mnie sposób na miłe spędzenie czasu z moim synkiem A dodatkowo ruch nie tylko dla mnie i dla dziecka.
Przed ciążą dużo pływałam i chodziłam na fitness, teraz zajęcia nie są niestety możliwe ale basen na szczęście zaraz znów będzie otwarty

pyśka

Re: Wolny czas

Post autor: pyśka »

Wolny czas warto przeznaczać na coś, co przyczyni się do rozwoju osobistego. Dlatego polecam naukę języka obcego w szkole językowej. Umiem się komunikować na poziomie komunikatywnym, ale też nie do końca umiem posługiwać się gramatyką, dlatego ja zdecydowałam się na kurs gramatyczny w szkole językowej. Dzięki temu mogę posługiwać właściwie gramatyką w trakcie mówienia.

Łukasz777

Re: Wolny czas

Post autor: Łukasz777 »

Wychodzę z założenia ,że mój wolny czas jest mój i ja decyduję jak go wykorzystać. Faktem jest ,że moje największe hobby - wędkarstwo jest dość czasochłonne ale pomaga mi to wyciszyć się po ciężkiej pracy . To latem , natomiast poza sezonem spotykamy się w klubie wędkarskim gdzie przygotowujemy swój sprzęt do sezonu wędkarskiego. Wszelkie potrzebne nam sprzęty i akcesoria kupujemy w naszym zaprzyjaźnionym sklepie - https://fishing-test.pl/ .Mamy tam dobre ceny i świetna obsługę.

Taśka

Re: Wolny czas

Post autor: Taśka »

Ja bardzo lubię spędzać wolny czas aktywnie. Latem jest więcej możliwości, kocham jeździć na rowerze, ale uwielbiam też po prostu spacerować. Zimą, no cóż, czasem łyżwy, a kiedy tylko mogę, jadę w góry na narty, chociaż na jeden dzień (mam stosunkowo niedaleko). Najbardziej lubię Białkę lub Bukowinę Tatrzańską, mają świetne trasy zjazdowe. No i wypożyczalnię sprzętu Skirent https://www.skirent.pl/pl/ na miejscu :)

x vertex

Polkoś

Re: Wolny czas

Post autor: Polkoś »

wolny czas spędzam aktywnie. Jak tylko pogoda pozwala to siadam na rower i sobie śmigam po okolicy. Gdy wrócę do domu to daję zrelaksować się mięśniom na macie Medivon Cosy mesh Rozkładam na fotelu. Siadam. Włączam i relaks jest. Nie potrzebuje długich sekcji masażowych aby poczuć ulgę.

Krzyś

Re: Wolny czas

Post autor: Krzyś »

Widzę, że wielu z was, szuka noclegów w Zakopanym. Z mojej strony, mogę wam polecić tą stronęhttps://www.apart-center.pl/. Znajdziecie tam apartamenty o różnej wielkości. Lokalizacja apartamentów w centrum Zakopanego lub w malowniczej części nieco oddalonej od Krupówek

ŁucjaKoś

Re: Wolny czas

Post autor: ŁucjaKoś »

Natomiast jeśli rozglądacie się za wyjątkowym propozycjami świec zapachowych, które wyróżniają się wyjątkowym naturalnym składem i idealnym połączeniem nut zapachowych które wypełnią Wasze wnętrze, a poza tym będą się super prezentowały to polecam sprwadzić markę CocoWick https://cocowick.pl/ u których znajdziecie propozycje w łupinie kokosa. U których m.in znajdziecie wersję "Harmonia" ze względu na genialne połączenie jaśminu oraz drzewa sandałowego które pozwala mi się zrelaksować wieczorem przy dobrej książce. W tym również nowości, jak moja ulubiona "Marzenie" o zapachu letniej piniacolady :D

danuśka

Re: Wolny czas

Post autor: danuśka »

Dosyć często właśnie w ostatnim czasie staram się haftować. Można naprawdę piękne cudeńka stworzyć, tym bardziej, że w https://rekreatywnie.pl/ znajdziecie bardzo wiele przydatnych materiałów do wykonywania tej czynności. Również ceny są całkiem dobre.

Iwińska

Re: Wolny czas

Post autor: Iwińska »

W swoim wolnym czasie zaczęłam uczyć się języka portugalskiego. Zaczęłam się uczyć język portugalski łódź https://akcent-edu.pl/kurs-jezyka-portu ... w-143.html . Bardzo fajna sprawa uczę się online, wtedy kiedy mam czas. nauka polega na rozmowie po języku portugalskim od pierwszych zajęć.

pestuś

Re: Wolny czas

Post autor: pestuś »

Warto mieć pontony, konkretny sprzęt wędkarski i wybrać się na łowy. Takie łowiectwo to naprawdę sprawa, dopóki człowiek się do tego nie przekona. A tak się składa, że przykładowo ja nie byłam fanką tego wszystkiego... Kolega mnie zabrał nad staw i pokazał - co i jak? Wciągnęło mnie to... Dlatego nawet kupiłam swój własny sprzęt do łowienia ryb.

bobiś

Re: Wolny czas

Post autor: bobiś »

Swój wolny czas spędzam tylko w towarzystwie dobrej muzyki, która powoduje, że przenoszę się w inny świat. Taką muzyką jest muzyka klasyczna. To przy niej się odprężam, relaksuje i zapominam o bożym świecie :) Bardzo lubię twórczość naszego wybitnego kompozytora Pendereckiego i w ostatnim czasie słucham tylko jego, ale znalazłam dość nietypowy projekt https://pendereckisgarden.pl/pl, stworzony przez Instytut Adama Mickiewicza, któremu udało się w piękny sposób połączyć dwie pasje artysty :) coś niebywałego!

Ziółkowski

Re: Wolny czas

Post autor: Ziółkowski »

Muzyka muzyką, też ją lubię, ale nie można każdej wolnej chwili spędzać w ten sposób. Trzeba też wyjść na świeże powietrze a najlepiej gdzieś wyjechać na weekend! Jeżeli zastanawiasz się np. co warto zobaczyć w Krakowie, to powiem Ci, że naprawdę dużo! Sam uwielbiam podróżować i odkrywać nowe rejony Polski, chociaż najwięcej ciekawych miejsc znalazłem właśnie w Małopolsce, którą polecam.

Nataśka

Re: Wolny czas

Post autor: Nataśka »

W wolnym czasie zazwyczaj mam go weekend. Zamykam się domu i oglądam filmy, zazwyczaj nowości. wykupiłam konto netflix premium ze strony https://premium.ihuh.pl/pl/ i dzięki temu mogę oglądać cały czas filmy jakie mi się podobają. Bardzo fajna sprawa bo na tej stronie można inne konta wykupić np. hbo go.

jankaa

Re: Wolny czas

Post autor: jankaa »

Jeśli szukasz instrumentów muzycznych wysokiej jakości i w dobrych cenach to polecam sklep muzyczny online Vera Music. Znajdziesz w nim bardzo duży wybór instrumentów w atrakcyjnych cenach oraz nagłośnienie. Ja myślę o zamówieniu tam gitary dla młodszego brata na urodziny.

martuś676

Re: Wolny czas

Post autor: martuś676 »

naTAK pisze:
19 gru 2019, 18:35
W wolnym czasie, którego posiadając rodzinę mam stanowczo za mało, podróżuję i jem. Często są to wycieczki w góry lub gdzieś dalej. Zależy ile dni wolnego mam. W listopadzie pojechaliśmy z rodziną aż do Warszawy. Myślałam, iż taki wyjazd nie wypali, albowiem w ciągu dnia krótko jest jasno, ale daliśmy radę. Ogarnęliśmy nieco miejsc, jednym z nich był Fort Służew. Na miejscu zjedliśmy świetne sushi, a nasze dzieciaki inne dania kuchni japońskiej w restauracji Garo Sushi.
Chociaż możliwości na spędzenie wolnego czasu jest wiele, ja uważam, że najbardziej cenny jest czas spędzony z Bogiem. Warto ciągle dbać o tą relację, a dzięki stronie: piesnireligijne jest to jeszcze łatwiejsze. Na stronie znajdziesz modlitwy i pieśni religijne, więc czas spędzony tutaj będzie przy okazji dobrą zabawą.

Kwiaśniak

Re: Wolny czas

Post autor: Kwiaśniak »

We wakacje miałam sporo czasu wolnego. Dlatego popostawiałam zapisać się na kurs online z języka angielskiego https://speakingo.com/kurs-jezyka-angielskiego-online/ . Ten kurs polega na rozmowie w języku angielskim. Zadawanie pytań oraz odpowiadanie na pytania. Dzięki temu nie boję się już rozmawiać w języku angielskim. A zawsze miałam z tym wielki problem. Bardzo fajnie przeprowadzany kurs. Dla każdej osoby która chce się nauczyć rozmawiać. Polecam

Kamiloss

Re: Wolny czas

Post autor: Kamiloss »

Na co dzień pracuję po 12 godzin i mam bardzo mało wolnego czasu, bo są też obowiązki domowe, dlatego wolny czas to u mnie głównie urlop bądź wyjazd na wakacje. W przypadku wakacji wybieram zawsze terminy last minute, jest wtedy o wiele taniej i jak macie taką możliwość, to warto się wybrać w tym terminie. Spędzenie czasu planuję już na kilka miesięcy do przodu, dlatego powoli szukam miejsc do odwiedzenia. Na stronie https://wakacjenatenerife.pl/wakacje-na ... st-minute/ dostrzegłem piękne apartamenty na Teneryfie i ich oferta wydaje się bardzo korzystna - jak sądzicie? Nigdy nie byłem za granicą i mając taką okazję raczej się zdecyduję.

mambi

Re: Wolny czas

Post autor: mambi »

Jakiś czas temu stwierdziłem, że zrezygnuję z Netflixa i grania na konsoli, a zacznę aktywnie spędzać czas. Postawiłem na weekendowe wypady oraz zapisałem się na modelarstwo i wróciłem na siłownie. Do tego zainspirowała mnie strona na, której są ciekawe artykuły jak zorganizować swój wolny czas po godzinach. Wprowadziłem to w życie i jestem szczęśliwy. Dzięki niej też znalazłem również dobrą siłownię i klub modelarski, bo ma bazę firm rekreacyjnych, sportowych, kursy etc. z całej Polski. Warto, abyście z niej też skorzystali, bo na pewno podsunie wam jakąś zajawkę. Link do niej: https://www.po-godzinach.pl/firmy/polska/modelarstwo Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ