Czy spożywanie twarogu podczas ciąży jest bezpieczne?

Polecamy lekarzy, zdrowe przepisy, najlepsze diety pudełkowe, witaminy. Podpowiadamy, jak zadbać o zdrowie.
Awatar użytkownika
Zoria
Posty: 26
Rejestracja: 09 gru 2019, 21:04

Czy spożywanie twarogu podczas ciąży jest bezpieczne?

Post autor: Zoria »

Ser wiejski jest doskonałym źródłem wapnia i białka, które jest bogate w składniki odżywcze i witaminy oraz może pomóc w rozwoju kości dziecka. Twaróg jest szczególnie polecany dla diet i dla sportowców, ponieważ nie ma tak dużej zawartości tłuszczu, ale zawiera dużo białka. Ale co z ciążą, Czy można bezpiecznie jeść twarożek podczas ciąży? - https://www.mojniemowlak.pl/serek-wiejs ... g-w-ciazy/

Twaróg jest rodzajem serka śmietankowego i jest znany ze swojej ziarnistej struktury, dlatego nazywany jest również ziarnistym serkiem śmietankowym. Chociaż należy do grupy serków śmietankowych. Nie oznacza to, że jest zrobiony z surowego mleka. Ale z mleka pasteryzowanego, a dokładnie z mleka odtłuszczonego. Jest podgrzewany i zagęszczany bakteriami, enzymami i mlekiem, dzięki czemu powstają typowe drobne ziarna. Następnie doprawia się je solą i śmietaną :)